Je medewerkers als ambassadeurs

Een stevig bedrijfsmerk kan niet zonder de representatieve online presentatie van haar medewerkers. En 9 van de 10 trainingsaanvragen die ik krijg, hebben hiermee te maken. Hoe activeren we onze collega’s om ook online van zich te laten horen? Omdat je wil werken aan je employer brand, meer business wil genereren of simpelweg zichtbaarder wil zijn op LinkedIn.

Realiseer je dat ambassadeurschap gevoed moet worden en dat het daarmee een langere adem vraagt. Ik sta voor een duurzame aanpak waarin getraind wordt op de combinatie van een helder LinkedIn profiel en persoonlijke online activiteit op het platform. Juist omdat die 2 onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en een enorm waardevolle bijdrage leveren aan het doel: naamsbekendheid vergroten en klanten of nieuwe medewerkers aantrekken.

In 4 stappen naar een krachtige online presentatie

Voor je bedrijf en je medewerkers

Ik ontwikkelde een duurzame trainingsstructuur die je medewerkers niet alleen de benodigde LinkedIn basis en skills geeft, maar ook de tijd en ruimte biedt om te experimenteren en daarvan te leren. Gebaseerd op jarenlange praktijkervaring, het trainen en coachen van honderden mensen en stevige up to date kennis van zaken.

En dat ziet er zo uit:

 • Individuele Profielscans

  Een uitgebreide scan van ieders persoonlijke LinkedIn profiel. Elke deelnemer ontvangt een compact adviesrapport met mijn professionele en scherpe feedback op het huidige profiel en een lading aan praktische tips en quick wins. Dit ter voorbereiding op de trainingen én als naslagwerk.

  In de praktijk blijkt iedere keer weer dat de hierop volgende groepssessie door dit voorwerk een vliegende start kent!

 • LinkedIn sessie

  In de eerste groepssessie kijken we o.a. naar de context en achtergrond van het LinkedIn platform. Weten waarom je ergens gebruik van maakt en wat jouw impact kan zijn is minstens zo belangrijk als de praktische toepassing ervan.

  Daarnaast staat deze sessie in het teken van:

  • De 5 belangrijkste aandachtspunten van het profiel, voortbordurend op de profielscans.
  • De wisselwerking tussen het persoonlijke profiel, de bedrijfspagina en de online activiteit op het platform.
 • LinkedIn Content sessie

  In deze tweede groepssessie zoomen we in op hoe je LinkedIn effectief gebruikt en hoe je als medewerker de rol van ambassadeur kunt vervullen op een manier die bij je past. De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

  • Online activiteit: wat is het, welke vorm is het meest effectief op LinkedIn en hoe pak je dit praktisch aan?
  • Content brainstorm: waar kun je het zoal over hebben, wat is van toegevoegde waarde en wat kan en mag er vertelt worden?
  • Concrete tips & tricks, onderzoek en praktijkvoorbeelden voor het genereren van bereik en interactie.
 • Evaluatie

  Last but not least: Meten is weten! We bekijken en evalueren samen de resultaten. Wat valt op, wat gaat goed en waar kan het scherper? Hierdoor voelen deelnemers zich niet alleen betrokken bij elkaars content, maar ook bij de boodschap die zij gezamenlijk naar buiten toe uitdragen.

  Natuurlijk kijken we naar concrete aantallen zoals connecties, views en engagement, maar dat is niet perse het uitgangspunt. Echt ambassadeurschap komt voort uit intrinsieke motivatie en wordt gestimuleerd door ruimte, structuur en continuïteit. De opbrengst daarvan, zoals een groter bereik, écht contact met het netwerk en uiteindelijk meer business, is dan een natuurlijk gevolg.

Deze mensen gingen je voor:

Vijf redenen waarom ik Ilse Weijland van harte aanbeveel voor een LinkedIn training! 1. Omdat haar training precies aansloot bij het voorgesprek wat we van tevoren hadden waarin we onze behoeften en verwachtingen hadden besproken. 2. Omdat zij een helder en afwisselend LinkedIn verhaal presenteerde, meer dan 100% professioneel. 3. Omdat zij zich vooraf had verdiept in de doelgroep voor wie de presentatie bedoeld was en verrassende tips op maat gaf. 4. Omdat het zo prettig was om naar haar te luisteren, rustig en vlot tegelijk, vriendelijk en stimulerend tegelijk. 5. Omdat zij van alle sprekers op onze bijeenkomst de hoogste ranking haalde, iedereen onder de indruk was van haar training en mede daardoor onze bijeenkomst een groot succes is geworden.

We hebben in minder dan 6 weken tijd een mooie LinkedIn training voor leidinggevenden in elkaar gezet. Zo fijn om vanaf dag 1 op één lijn te zitten. Ze is een prettige persoonlijkheid en met een aantal gerichte vragen komt ze tot de kern. En dan de training. Ilse heeft het vermogen om iedereen online aan het scherm gekluisterd te houden. De 3 uur vlogen voorbij en achteraf veel lovende woorden van collega’s. Ze brengt het verhaal rustig en ze is een echte expert wat mij betreft. Overall tevreden en zeker aan te bevelen.

We hebben Ilse gevraagd om meerdere LinkedIn trainingen te geven aan onze medewerkers. Ook was er de mogelijkheid voor een LinkedIn 1-op-1 APK . Dit was voor ons allen een mooi cadeau én het helpt bij referral recruitment. Ilse heeft kennis en kunde. Bovenal is ze puur en oprecht waardoor ze een veilige omgeving creëert. Ze bezit een natuurlijke rust en neemt echt de tijd voor je. Met heldere tips en voorbeelden, weet ze je te aan te zetten tot verbetering. Met haar aanpak, is het ineens leuk om aan je profiel te werken.

Ilse is onwijs professioneel, betrokken en kundig! Haar persoonlijke benadering in de trainingen/workshops is erg fijn. Ze weet daardoor iedereen op een positieve manier mee te krijgen in het onderwerp. Iedereen kan gelijk aan de slag!

Echt werk maken van ambassadeurschap?

Ik stem de vorm en inhoud van mijn aanpak altijd af op het doel van jou en je organisatie en de wensen en behoeften van je medewerkers.

De kosten voor deze ambassadeurstraining zijn als volgt opgebouwd:

 • Individuele Profielscan á € 135
 • Groepssessies (2-3 uur p/sessie) á € 1095. Dit is altijd incl. mijn voorbereiding, de presentaties in pdf voor iedere deelnemer als back-up, contactmomenten met deelnemers tussentijds en evt. reistijd en -kosten.
 • Mijn sessies zijn zowel online als offline interactief en gevarieerd opgebouwd, zodat de energie hoog en de aandacht erbij blijft.

Alle genoemde prijzen zijn excl. btw en incl. mijn volledige voorbereiding, reistijd en -kosten, voor maximaal 12 personen per sessie. Bij meer deelnemers overleg ik graag met je wat het best passend is.

Neem gerust contact met me op als je interesse en/of vragen hebt via 06-50825029 / ilse@onlineverderkijker.nl of stuur me een bericht via LinkedIn.