Work, work, work!

Ken je dat? Dat je echt al veeels te lang niets meer hebt geschreven? Geen blog, geen artikel, geen update.. Geen teken van leven voor je netwerk, geen show van je inhoudelijke expertise, geen update over wat je die week allemaal ondernomen hebt en zelfs geen verkooppraatje omdat je toch wat moet..

En dat je met lichte jaloezie kijkt naar mensen, o.a. op LinkedIn, die dat dus standaard wel heel goed doen?

En ja, je weet het, zichtbaarheid is key..

Je moet die bühne op wil je überhaupt opvallen tussen de rest en ja, dat betekent met enige regelmaat je kop boven het maaiveld uitsteken en iets zinnigs op digitaal papier zetten. Maar potverdorie, dat vergt soms de nodige moeite en een flink aantal koppen koffie.. En ik kan met je meepraten, want ik zit in hetzelfde schuitje 😉

Dat schuitje heeft een reden, best een goede al zeg ik het zelf. Al had ik agenda technisch een behoorlijk rustige zomer, ik heb hard gewerkt aan een idee waar ik al een hele tijd mee rond liep en waarvan ik je nu eindelijk de eerste resultaten kan laten zien: een online LinkedIn training!

Yes, je leest het goed: een online training over LinkedIn en ja, dat is godvergeten veel werk!

Al mijn kennis en ervaring die de afgelopen jaren vooral uiting kregen in de offlinetrainingen die ik gaf, heb ik in deze online variant gestopt. De eerste training in een serie van drie is nu af en daar ben ik best een beetje trots op!

Hoe ik dat dan voor elkaar heb gekregen in een wereld van simpelweg te veel afleiding, redelijk mooi zomerweer (lees: genoeg redenen om vooral achter die computer/laptop vandaan te komen) en concullega’s die online wel iedere week van zich lieten horen?

Dit 3-stappenplan gaf me de benodigde boost (met dank aan Marie Forleo):

  1. Weet dat je brein ‘s ochtends op z’n best en creatiefst is, maak daar gebruik van! Blok tijd in je agenda en ga dedicated aan de slag.
  2. Zet alle (mobiele) afleiding uit en dus je telefoon op vliegtuigmodus. Geen signalen, even niet bereikbaar zijn en daardoor opperste concentratie!
  3. Schrijf op een vel papier wat je in deze geblokte tijd precies wil doen, maak het duidelijk en concreet voor jezelf. Zorg voor een leeg bureau en alleen deze opdracht voor je neus and off you go: work work work!

Geen hogere wiskunde inderdaad, wel een aantal fijne handvatten wat mij betreft en hopelijk heb jij er ook wat aan. En dus heb ik met deze focus hard gewerkt aan een voor mij dierbaar project en zal ik voortaan, beloofd, weer wat meer van me laten horen op deze plek 🙂

Oh en wil je meer weten over mijn online LinkedIn training(en)? De eerste basistraining vind je hier, check www.onlineverderkijker.nl voor meer informatie.

De komende maand(en) rol ik meer trainingen uit voor o.a. gevorderden en ondernemers, stay tuned!