De urgentie van je LinkedIn profiel in 1, 2, 3…

Je ploetert wat, schaaft hier eens aan je profiel, post daar eens een bericht en verder gebeurt er eigenlijk niet zoveel. En dan vraag je je af hoe dat komt?

The thing is, dat het uiteindelijk neerkomt op jouw gerichte input. Let wel, input waar je tijd, moeite en aandacht aan hebt besteed. Met een idee erachter, een plan waar je het over wil hebben en waarop je kunt voortborduren. En dat geldt zowel voor je profiel als voor je online activiteit op het platform.

Profiel versus activiteit

Laten we om te beginnen die twee eens uit elkaar trekken, want hoewel ze nauw met elkaar verbonden zijn, is het zaak om eerst aandacht aan de eerste en dan pas aan de tweede te besteden.

Zie je LinkedIn profiel als je online visitekaartje, dat je voorheen letterlijk in de vorm van een kaartje aan je gesprekspartner gaf, ter reminder aan jullie contact. Je weet wel, toen offline bijeenkomsten, seminars en evenementen nog in hun normale vorm en omvang konden plaatsvinden ;-)

Zeker nu we elkaar zoveel digitaal ontmoeten, vindt de meeste interactie dan ook daar plaats en maak je je eerste indruk online. Jouw online activiteit, o.a. bestaande uit je posts, de likes die je uitdeelt en je reacties op andermans content, maakt daar een heel groot onderdeel van uit.

Tijd tekort?

De vraag die me vaak wordt gesteld is: waar haal ik in hemelsnaam de tijd vandaan om aan LinkedIn te besteden? Nu kan ik natuurlijk niet in je agenda kijken, maar wat mij betreft valt of staat die vraag met de urgentie die je eraan geeft.

Wat wil je dat LinkedIn je oplevert?

Waarvoor ben je hier op dit platform aanwezig, wat kom je brengen en/of halen? Met welk doel wil je LinkedIn gebruiken? Is dat bijvoorbeeld:

  • Het genereren van een groot bereik, omdat je bezig bent je naamsbekendheid op te bouwen
  • Sturen op interactie met en interesse van je netwerk voor hetgeen je ontwikkelt of organiseert
  • Het actief onderhouden van je contacten
  • Specifiek genereren van business voor je bedrijf of organisatie

To name a few..

Natuurlijk is dit (deels) afhankelijk van je rol: ben je zzp-er of werk je in loondienst, gaat het om je eigen business of om de organisatiedoelstellingen? Als je weet waarvoor je het doet, wordt het zoveel makkelijker om je stappen daar naartoe te bepalen.

Begin bij het begin

Maak je uitgangspositie allereerst heel duidelijk en concreet voor jezelf, pas dan kun je dat ook doen voor je lezerspubliek.

En begin bij je profiel, dat is de basis van waaruit je werkt hier op LinkedIn. Ga maar na: als je een interessant bericht voorbij ziet komen in je tijdlijn, wil je toch ook weten wie de persoon achter dat bericht is? En juist ja, daar komt je profiel in beeld ;-)

Ik schreef al eerder een whitepaper met praktische profieltips en -tricks die je direct toe kunt passen voor een krachtig online visitekaartje. Maak er werk van en let me know wat het je oplevert :-)