Walking your talk

,

Helder communiceren over wat je doet èn je bewust zijn van de paraplu van (personal) branding: alles wat mensen van je zien, horen en hoe ze het contact met jou ervaren.

 Walking your talk dus!

Als je al eens eerder wat van me hebt gezien of gelezen, dan weet je dat ik het vaker heb over de dingen plat slaan. De boel simpeler maken, terug naar de kern brengen en aanscherpen. Want die behapbare informatie, dat is wat mensen van je onthouden. Alle ruis er omheen (lees een overload aan tekst en uitleg) doet alleen maar af aan je boodschap.

In mijn vorige blog schreef ik er al over: concreet worden en vertellen wie je bent en wat je werk nu echt oplevert.

Welke rol vervul je en dekt je functietitel wel de lading van wat je echt doet? Waar werk je aan en wat wil je daarmee bereiken? Kun je iets zeggen over die resultaten en wat dat doet voor je klanten of doelgroep?

Dus in mijn geval: ik ben LinkedIn trainer met een achtergrond als loopbaancoach en ik help MKB-bedrijven en haar medewerkers met het maken van een krachtige online eerste indruk. Dat levert hen écht contact met hun netwerk op, met als natuurlijk gevolg meer business.

Onthoud: dit hier online is het eerste wat mensen van je zien, maak ze dan ook heel duidelijk waarvoor ze bij jou terecht kunnen.

 Alles is ervaring

It’s the little things en zeker in deze tijden. Alle(!) communicatie; van een ‘hoi-hoe-gaat-het-bericht’ tot een face-to-face ontmoeting, je begroeting in een mail of connectieverzoek, de uiteenzetting van je werkwijze, je voorstel of offerte, je follow-up, het kijkje in de keuken of achter de schermen wat je geeft, je netwerk laten zien en horen waar je zoal mee bezig bent, het resultaat van waar je aan hebt gewerkt.

You name it en het draagt bij (of doet af als je er niet scherp op bent) aan de ervaring die je netwerk met je heeft.

Er zijn zo ontzettend veel contactmomenten tussen jou en je lezer: laat LinkedIn vooral de springplank zijn voor verder contact en bewaak alle communicatie op al deze momenten. Check het lijstje hierboven nog eens: waar kun je nog aanscherpen, wat doe je nog niet en waaraan kun je vandaag nog werken?

Walk your talk!